BilgiHanem Programlar

Güncel ve İşinize Yarayacak Bir Çok Program ...

BilgiHanem Photoshop Dersler ve Yamalar

Photoshop Çalışmaları , Photoshop Dersleri ve Photoshop Araçları

BilgiHanem Web Tasarım Araçları Ve Dersleri

Açıklayıcı Web Tasarım Ders Anlatımları , Orjinal Web Tasarımları ve İşinizi Kolaylaştıracak Web Tasarım Araçları

BilgiHanem Dizi Ve Film İzleme Adresiniz

Günlük Diziler , En Yeni Ve En İyi Filmler Kaliteli Görüntü İle Sunuyoruz...

BilgiHanem Günün Haberleri

BilgiHanem'le Gündemden Haberiniz Olsun.Olaylardan İlk Sizin Haberiniz Olsun...

1 Mart 2011 Salı

Process Hacker 2.12

Process Hacker 2.12

 

Process Hacker 2.12 

 Process Hacker, bilgisayarın çalışması esnasında yürütülen sistem hizmetlerini ve programları detaylı bir şekilde görüntüleme aracıdır. 
Açık kaynak kodlu olma özelliği taşıyan Process Hacker sayesinde sisteminizin çalışırken hangi programların ve işlemlerin hakimiyetinde kaldığınızı görüntüleyebilirsiniz. Dilerseniz hizmet ve programları başlatabilir, duraklatabilir ya da sonlandırabilirsiniz. 
Process Hacker programının özellikleri: 
Sistemde çalışan hizmet ve programları basit ya da kişiselleştirilmiş şekilde görüntüleme
Detaylı performans grafiği
Hizmetler üzerinde tam kontrol
Ağ bağlantıları listesi
Tüm işlemlerle ilgili detaylı bilgilendirme 
  Boyut: 1.80 MB
MD5: 20ABF4ACF60A196545AF734C9CD84737 

Process Hacker 2.12

Petrole Kaddafi Darbesi

Petrole Kaddafi Darbesi



Libya‘daki ayaklanma yüzünden bu ülkenin petrol piyasasına aylarca petrol veremeyeceği iddia edildi.
Bank of America Merrill Lynch müşterilerine gönderdiği bilgilendirme notunda, ilk bilgilerin petrol şirketlerinin Libya‘daki üretiminin durduğunu gösterdiği ve günlük 1,2 milyon varil petrol üretiminin durmuş olabileceğinin tahmin edildiği bildirildi.
Libya‘da açıkça iç savaş riski var, bu ülkede aylarca petrol arzı olmayabileceğine inanmak için sebepler bulunuyor. Üretimin düzelmesi aylar alabilir” denilen notta, petrol piyasasının Ortadoğu’da yeni ayaklanmaların üstesinden gelme yeterliğinin çok sınırlı kaldığına işaret edildi.
Ülkenin doğu kesimindeki petrol altyapısının Libya Devlet Başkanı Muammer Kaddafi taraftarları ya da muhalif güçlerin saldırılarına açık olmasının “uzun süre petrol üretimi kaybı riski yarattığına” dikkati çekilen notta, bankanın Londra Brent tipi ham petrolün varil fiyatında gelecek birkaç ayda önemli yukarı yönlü riskler gördüğünü ve petrol fiyatların artacağını tahmin ettiği kaydedildi.
Bu yıl Londra Brent tipi ham petrolünün varil fiyatının 100-115 Dolar seviyesinde seyretmesi durumunda enerjinin gayri safi yurtiçi hasıladaki oranının rekor seviyelere yakın seyredeceği ifade edilen notta, petrol fiyatlarındaki yüzde 10′luk yükselişin küresel petrol talebini yüzde 0,5 oranında azaltacağı uyarısında bulunuldu.
Banka, petrol piyasasının Ortadoğu’da yeni ayaklanmalarla baş edebilme yeterliğinin çok sınırlı kaldığını da bildirdi.
Bu arada Libya‘nın doğusundaki Bingazi kentinde bulunan Arabian Gulf Oil şirketi yetkilisi Receb Şanun, doğudaki Tobruk limanının yeniden açıldığını ve limandaki terminalin yüzde 100 kapasiteyle çalıştığını söyledi.
Çin’e gidecek bir tankere petrol dolumu yapıldığı, İtalya‘ya gidecek başka bir tankere de gelecek günlerde dolum yapılacağını kaydeden Şanun, doğudaki Sarir ve Misla petrol sahalarında kapasite azalsa bile üretimin sürdüğünü ifade etti.
Tobruk Belediye Meclisi Sözcüsü Gamal Şalluf da Sarir ve Misla’nın yanı sıra Nafura petrol sahasında da üretimin yapıldığını, bu üç petrol sahasında yüzde 50 kapasiteyle çalışıldığını açıkladı.
Günde 1,6 milyon varil petrol üreten Libya, ihracatının yaklaşık yüzde 85′ini Avrupa’ya yapıyor. – LONDRA (Anadolu Ajansı)

Tarımda 2011 Desteklemeleri Açıklandı

Tarımda 2011 Desteklemeleri Açıklandı


Tarım sektöründe üreticilere verilecek olan 2011 yılı tarım desteklerinin esasları belirlendi. Konuyla ilgili olarak Çanakkale Tarım İl Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, geçen yıllardan farklı olarak çevirme melezlemesi yapan yetiştiricilere hayvan başına 150, organik hayvancılık yapanlara anaç sığır için 112,5, koyun ve keçi için 7,5, arı için kovan başına 3,5 lira destekleme ödeneceği belirtildi.
Bu yıl ilk defa yurtiçinden temin edilerek besi süresini tamamlamış ve Türkvet’e kayıtlı erkek sığırlara hayvan başına 300 lira verileceğinin duyurulduğu açıklamada şunlar kaydedildi: “Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli’ne göre fark ödemesi desteği belirlenen havzalar ayçiçeği, kütlü pamuk, soya fasulyesi, kanola, dane Mısır, aspir, zeytinyağı, buğday, arpa, çavdar, yulaf, tritikale, çeltik, kuru fasulye, nohut, mercimek gibi 2011 sezonunda üretilerek satılacak mahsulleri kapsamaktadır. Bu kapsamda zeytinyağına fark ödemesi kilo başına 30′dan 50 kuruşa yükseltildi.” – ÇANAKKALE (Cihan Haber Ajansı)

Gelir Dağılımındaki Eşitsizlik Arttı

Gelir Dağılımındaki Eşitsizlik Arttı


Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) araştırmasına göre, 2009 yılında Türkiye’de gelir dağılımındaki eşitsizlik 0,01 puan artış gösterdi.
Gelir dağılımı eşitsizlik ölçütlerinden gini katsayısı bir önceki yıla göre 0,01 puan artışla 0,415 olarak tahmin edildi. En yoksul yüzde 20 ile en zengin yüzde 20 arasındaki gelir farkı, 8,5 kata çıktı.
Göreli yoksulluk hesaplamasında da eşdeğer hanehalkı kullanılabilir gelirlerine göre nüfusun yüzde 17,1′i yoksulluk sınırının altında kalıyor.
Araştırma verilerine göre, 2009 yılında, 70 milyon 542 olarak belirlenen kurumsal olmayan nüfusun yüzde 60,5′i “iki günde bir et, tavuk ya da balık içeren yemek” yiyemiyor. Yüzde 37,8′i “evin ısınma ihtiyacını yeterince” karşılayamıyor. Yüzde 43,9′u ise “yeni giysiler” alamıyor.

Kurumsal olmayan sivil nüfus, kurumsal yerlerde değil, hanelerde ikamet eden nüfus anlamına geliyor. Başka bir deyişle, okul, yurt, otel, çocuk yuvası, huzurevi, özel nitelikteki hastahane, hapishane, Kışla ya da orduevinde ikamet edenler dışında kalan nüfusu ifade ediyor.
-ARAŞTIRMA-
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2009 Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması sonuçlarını açıkladı.
Gelir dağılımı eşitsizlik ölçütlerinden gini katsayısı bir önceki yıla göre 0,01 puan artışla 0,415 olarak tahmin edildi. Katsayı, kentsel yerleşim yerleri için 0,405, kırsal yerleşim yerleri için ise 0,380 olarak hesaplandı.
Gini katsayısı sıfıra yaklaştıkça gelir dağılımında eşitliği, 1′e yaklaştıkça gelir dağılımda bozulmayı ifade ediyor.
TÜİK açıklamasında, gelirin nüfusa dağılımındaki eşitsizliğin grafik gösterimi olan “Lorenz eğrisi”nin de bir önceki yıla göre gelir dağılımında önemli bir değişim olmadığını, eğrilerdeki çakışmayla gösterdiği belirtildi.
-EN ZENGİN İLE EN YOKSULUN PAYI ARASINDAKİ FARK, 8,5 KAT-
Araştırma verilerine göre, eşdeğer hanehalkı kullanılabilir gelirlere göre oluşturulan yüzde 20′lik gruplarda, en yüksek gelire sahip son gruptakilerin toplam gelirden aldığı pay yüzde 47,6, en düşük gelire sahip ilk gruptakilerin toplam gelirden aldığı pay ise yüzde 5,6 oldu.
Buna göre, son yüzde 20′lik grubun toplam gelirden aldığı pay, ilk yüzde 20′lik gruba göre 8,5 kat fazla oldu. 2008 yılında bu oran 8,1 kat civarındaydı.
“Eşdeğer hanehalkı kullanılabilir gelir dağılımı”nda bireysel refah ön plana çıkıyor. Dolayısıyla hesaplamalarda hanehalkının toplam geliri kadar hane içindeki fert sayısı da önem taşıyor. Hane halkının toplam kullanılabilir geliri, hanedeki fert sayısı dikkate alınarak bireysel gelire dönüştürülüyor. Doğru karşılaştırma için de eşdeğerlik ölçeği kullanılarak her bir hane halkı bütünlüğünün, kaç yetişkine eşdeğer olduğu tespit ediliyor.
-10 KİŞİDEN 6′SI YOKSULLUK RİSKİ ALTINDA-
Eşdeğer hanenalkı kullanılabilir gelirleri üzerinden çeşitli göreli yoksulluk sınırları belirlendi. Hesaplama, eşdeğer hanehalkı kullanılabilir medyan gelirin yüzde 40, yüzde 50, yüzde 60 veya yüzde 70′ine yapıldı.
Gelirler küçükten büyüğe sıralandığında ortaya düşen değer, medyan geliri gösteriyor. Medyan gelirin yüzde 50′si dikkate alınarak belirlenen yoksulluk sınırına göre nüfusun yüzde 17,1′i yoksulluk sınırının altında. Bu oran, bir önceki yıl, yüzde 16,7 düzeyindeydi.
-EN DÜŞÜK ORTALAMAYA SAHİP BÖLGE GÜNEYDOĞU ANADOLU-
Türkiye’de hanehalkı başına düşen ortalama yıllık kullanılabilir gelir, 2009 yılında 21 bin 293 YTL (o tarihte YTL kullanımda bulunuyordu) olarak hesaplandı. Ortalama yıllık eşdeğer hanehalkı kullanılabilir gelir ise 9 bin 396 YTL oldu.
İstanbul Bölgesi 12 bin 795 YTL ile ortalama yıllık eşdeğer hanehalkı kullanılabilir geliri en yüksek olan bölge durumunda. Bunu, 11 bin 501 YTL ortalama gelir ile Batı Anadolu Bölgesi izledi. En düşük ortalamaya sahip bölge ise 4 bin 655 YTL ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi oldu.
-2009′DA MÜTEŞEBBİS GELİRLERİNİN PAYINDA AZALMA OLDU-
Maaş-ücret gelirleri yüzde 42,9′luk oranla toplam gelir içinde en fazla paya sahip. Bunu, yüzde 20,4 ile müteşebbis gelirleri izledi. Müteşebbis gelirlerinin yüzde 73,7′si tarım-dışı sektörden oluştu.
2008 yılı sonuçlarıyla karşılaştırıldığında, bir önceki yıla göre maaş-ücret gelirlerinin payında 1 puanlık bir artış, müteşebbis gelirlerinin payında ise 2 puanlık bir azalış gözlendi.
Sosyal transferlerin yüzde 93,6′sını emekli ve dul-yetim aylıkları meydana getirdi. Emekli ve dul-yetim aylıkları toplam gelir içinde yüzde 18,3′lük paya sahip, diğer sosyal transferlerin payı ise yüzde 1,3.
-YAŞAM KOŞULLARI GÖSTERGELERİ-
TÜİK araştırmasına göre, kurumsal olmayan nüfusun yaşam koşullarına ilişkin bazı göstergeler şöyle:
- Yüzde 60,8′i kendilerine ait konutta oturuyor. Yüzde 22,4′ü kiracı.
- Yüzde 42,2′sinin konutunda “sızdıran çatı, nemli duvarlar, çürümüş pencere çerçevesi ve benzeri” sorunlar söz konusu.
- Yüzde 42,9′unun oturduğu konutta “izolasyondan dolayı ısınma sorunu” yaşanıyor.
- Yüzde 59,3′ünün hanesinin taksit ödemeleri ve borçları (konut alımı ve konut masrafları dışında) bulunmakta, bu borç ödemeleri yüzde 29,3′ünün hanesine
“çok yük” getiriyor.
- Yüzde 87,4′ü “evden uzakta bir haftalık tatili”, yüzde 62,5′i
“beklenmedik harcamalarını” ve yüzde 82,1′i “yıpranmış ve eskimiş mobilyalarını yenileme ihtiyacını” ekonomik nedenlerle karşılayamıyor.
- Yüzde 60,5′i “iki günde bir et, tavuk ya da balık içeren yemek” yiyemiyor.
- Yüzde 37,8′i evin ısınma ihtiyacını “yeterince” karşılayamıyor.
- Yüzde 43,9′u “yeni giysiler” alamıyor.
-TABLO-
Eşdeğer hane halkı kullanılabilir gelire göre sıralı yüzde 20′lik gruplar:
/*
. Türkiye Kent Kır
Yüzde 20′lik Fert Grupları 2008 2009 2008 2009 2008 2009
————————– —– —– —– —– —– —–
Toplam 100,0 100,0 100,0 100,0 100,0 100,0
İlk yüzde 20 5,8 5,6 6,1 6,0 6,5 6,1
İkinci yüzde 20 10,4 10,3 10,7 10,7 10,8 10,9
Üçüncü yüzde 20 15,2 15,1 15,3 15,0 15,6 15,9
Dördüncü yüzde 20 21,9 21,5 21,9 21,1 22,5 23,1
Son yüzde 20 46,7 47,6 46,0 47,3 44,5 44,0
Gini katsayısı 0,405 0,415 0,395 0,405 0,378 0,380
Son yüzde 20/İlk yüzde 20 8,1 8,5 7,5 7,9 6,8 7,2
*/
Avrupa Birliği uyum çalışmaları kapsamında 2006 yılında uygulamaya başlanan araştırma kapsamında 2009′da kentsel yerlerden 8 bin 340, kırsal yerlerden 4 bin 686 olmak üzere toplam 13 bin 26 örnek hanehalkı ziyaret edildi. Bu hanehalkından 11 bin 870′i ile anket yapıldı.
Alan uygulamasının her yıl düzenli olarak gerçekleştirildiği ve panel anket yönteminin kullanıldığı araştırmada, örnek fertler 4 yıl boyunca izleniyor. – ANKARA (Anadolu Ajansı)

1.5 Milyon Kişi Uğurlayacak

1.5 Milyon Kişi Uğurlayacak

Saadet Partisi İstanbul İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Oruç, vefat eden eski Başbakan ve Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan‘ın cenazesinin yarın Fatih Camisi’nden kortej eşliğinde Fevzipaşa Caddesi, Akdeniz Caddesi, Vatan Caddesi, 10. Yıl Caddesi’nden Merkez Efendi Mezarlığına intikal edeceğini, bu güzergahların emniyet tarafından trafiğe tamamen kapatılacağını söyledi.
Hüseyin Oruç, Necmettin Erbakan‘ın yarın yapılacak cenaze töreni dolayısıyla alınacak önlemlere ilişkin İstanbul Valiliğinde düzenlenen toplantının ardından İl Başkanı Selman Esmerer ile birlikte basın mensuplarına açıklama yaptı.

Oruç, Saadet Partisi Genel Başkanı Erbakan‘ın cenazesine katılmak isteyen partinin İstanbul teşkilatlarının mümkün olduğunca araç kullanmadan intikal etmelerini, izdihama meydan verilmemesi hususunda yardımcı olmalarını istediklerini söyledi.
İl dışından gelecek araçların Edirnekapı’da yolcularını indireceğini ve boş olarak Kazlıçeşme Meydanı’na intikal edeceklerini belirten Oruç, şunları söyledi:
Fatih Camisi’nin altında bulunan Haliç Caddesi’nin en dip noktasında da araçlar yolcularını indirecek. Buradan da değişik araçlarla intikal sağlanacak. Özellikle vurgulamak istediğimiz husus, bir izdihama neden vermemek için herkesin sağduyulu hareket etmesini istirham ediyoruz. Bu konuda basınımızdan da yardım talep ediyoruz, çünkü 21. yüzyılın Abdulhamit’i cennet mekan muhterem hocamızın cenazesine büyük talep olacaktır. Bu hususta da izdihama meydan vermemek için Fatih Camisi avlusuna bir platform kurulacaktır. Taktir edersiniz ki 100′e yakın basın var. Bütün basının canlı yayın araçlarını buraya almamız mümkün değil. Frekanslar tek araç üzerinden size dağıtılacak. Dolayısıyla aldığınız bu haberi, dünyaya duyurma noktasında teşkilatımız olarak elimizden gelen yardımı yapacağımızın bilinmesini özellikle istirham ediyorum.”
-”HAVAALANINDAN KONVOY DÜZENLEMEYECEĞİZ”-
Oruç, cenaze törenine 60 devletten katılımın olacağını belirterek, bununla ilgili olarak da bütün çalışmaların ve hazırlıkların yapıldığını dile getirdi.
Cenaze töreninde hiç kimsenin burnunun kanamaması için bütün emniyet görevlileri de dahil olmak üzere, parti teşkilatıyla birlikte her türlü çalışmanın gözden geçirildiğini anlatan Oruç, şunları kaydetti:
“Havaalanında herhangi bir konvoy düzenlemeyeceğiz. Bunun en büyük sebebi muhterem hocamızın cenazesinin bir an evvel camiye intikalinin sağlanmasıdır. Bu konuda önce teşkilatımızdan sonra da vatandaşlarımızdan anlayış bekliyoruz.
Cenaze kortej eşliğinde Fevzipaşa Caddesi, Akdeniz Caddesi, Vatan Caddesi, 10. Yıl Caddesi’nden Merkez Efendi Mezarlığına intikal edecek. Buralar emniyet tarafından trafiğe tamamen kapatılacak, Fevzipaşa Caddesi’nin büyük bir bölümü de namazdan önce trafiğe kapatılacak. Dolayısıyla camiye namaz kılmaya gelen vatandaşlarımızın da oradaki görevlilere anlayış göstermelerini özellikle istirham ediyoruz.”
-1-1.5 MİLYON KİŞİLİK KATILIM BEKLENİYOR-
Hüseyin Oruç, “Cenaze törenine 1-1.5 milyon kişi arasında katılım bekleniyor, bin otobüsün de 80 vilayetten geleceğini düşünüyoruz” dedi.
Oruç, cenaze merasimine 60 ülkeden aralarında eski devlet başkanları ve bakanların da bulunduğu 170 yetkilinin katılımının beklendiğini ifade etti.
Cenaze töreninde güvenliği sağlayacak polis sayısına ilişkin Oruç, “Şu anda gerekli görüşmeleri yaptık. Emniyetimizle yeniden tespit yaparak son tedbirleri alacağız” dedi.

Ankara Siyasal’da Kavga

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde iki farklı sol görüşlü öğrenci grubu arasında taşlı sopalı kavga çıktı.
Kavga nedeniyle Siyasal Cebeci Kampusü savaş alanına dönerken, olay yerine çok sayıda Çevik Kuvvet polisi ve ambülans sevk edildi.
Polis, kampüse girmeye çalışıyor. Olaylar devam ediyor. (Cihan Haber Ajansı)

Katılımlar

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites