30 Ocak 2011 Pazar

“Şimdiden 2023′ü Planladık”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Hedefimiz salt bir haziran seçimleri değil. Hedefimiz 2014, 2020 değil. Biz şimdiden 2023′ü planladık. Yani, Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıldönümünü” dedi.
Başbakan Erdoğan, Denizli‘de Colossae Otel’deki ‘Denizli İşadamlarıyla Buluşuyor’ toplantısında yaptığı konuşmada, şunları söyledi:
“Hedefimiz salt bir haziran seçimleri değil. Hedefimiz 2014, 2020 değil. Biz şimdiden 2023′ü planladık. Yani, Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıldönümünü… Bunu şimdi planlamadık. Yola çıkarken planladık. Şimdi ilk alt yapıyı yaptık. Artık ‘cek-cak’la konuşan bir iktidar değil. ‘Yaptık, ettik’ şimdi bu teminatla geleceği kuracağız diyen bir iktidarın şu anda aktörleri olarak konuşuyoruz. Yani, birileri bir şeyler söylüyor. ‘Şu kadar vereceğim, şu kadar edeceğim, şunu yapacağım, bunu edeceğim. Ama kimse kalkıp şunu sormuyor: ‘Nasıl yapacaksın, nasıl edeceksin?’ Bunu soran var mı? Çünkü bunu sordukları zaman söyleyecekleri bir şey yok. Zira, bekâra karı boşamak kolay.
Her şeyi söylersin. ‘Şu kadar vereceğim, bu kadar edeceğim’ dersin. Hadi, nasıl yapacaksın bunu söyle. Ona gelince hiçbir şey yok. Ama bizim böyle bir derdimiz yok. Biz yaptık. Milletle, sanayicimizle, tüccarımızla beraber yaptık; tıkalı olan yolları açtık, temizledik ve hamdolsun bu günlere geldik. İnşallah Türkiye’yi her alanda kalkınmış dünyanın en büyük ekonomisinden biri olmuş ülke olarak görmek istiyoruz.”
“HİÇBİR HEDEF ULAŞILAMAZ DEĞİL”
Erdoğan, 8 yılda 15 bin kilometre yol yaptıklarını;2023 yılına kadar 15 bin kilometre yol daha yapacaklarını kaydetti. Başbakan Erdoğan, ‘Artık hiçbir hedef, evelallah beşer ölçüleri içinde, insan ölçüleri içinde ulaşılamaz değil, yeter ki buna inanalım, yeter ki bu hedeflere ulaşabileceğimize inanalım. Yaptık yine yaparız.” dedi.
Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti: “Elbette Denizli‘ye gelip de Denizli horozlarını anmamak olmaz. Bir atasözünde şunu söylüyor: Horoz ne kadar öterse ötsün civciv tavuğun dıkdıkına bakar’. Bu sizin, Denizli‘nin… Yani sözün özü şu; kimin ne dediği, ne söylediği, neyi nasıl gördüğü ve nasıl inkar ettiği önemli değil. Yapılan kendisini gösteriyor. ve benim milletim de yapılanı görüp, hissediyor, bizzat yaşıyor.”
“CHP GENEL BAŞKANI Erzurum YERİNE Batman‘A GİDECEKTİ”
Başbakan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu‘nu da andığı konuşmasında, şunları söyledi:
“Ana muhalefet partisinin genel başkanı geçen hafta Erzurum uçağı diyerek Batman uçağına biniyordu. ve neredeyse Erzurum‘a gidiyorum diyerek Batman‘a uçacaktı. Neyse ki hata son anda fark edildi, olay düzeltildi.
Tabi, CHP Genel Başkanı son anda Erzurum uçağına bindiyse de Erzurum‘da, sanki Erzurum‘da değil de sanki dünyanın başka bir şehrindeymiş gibi açıklamalar yaptı. Erzurum‘da konuşurken kendisini nerede hangi şehirde hissediyordu bilemem.”
“KILAVUZU DADAŞ OLSAYDI PALANDÖKEN’İ ANLATIRDI”
Erdoğan, “Ama Erzurum‘da çok ciddi bir görme sorunu yaşadığını -Kusura bakmayın- söylemek durumdayım. Şu anda Erzurum‘da şehrin neresinde olursanız olun kafanızı kaldırdığınızda; bir, bembeyaz örtüsü ile adeta bir rahmet olarak, bir bereket olarak yağmış karla örtülü Palandöken. İki, Erzurum‘un ortasında Yükselen devasa atlama kulelerini görüyorsunuz. Dadaş’a sor, bunu anlatsın. Ama tabi kılavuzu farklı. Halbuki kılavuzu Dadaş olsaydı Palandöken’i anlatırdı, atlama kulelerini de anlatırdı. Erzurum sokaklarını şöyle 5 dakika turladığınızda uluslararası bir spor organizasyonunun heyecanını hissediyorsunuz. Biraz daha şehre nüfus ettiğinizde 8 yıldır gerçekleştirdiğimiz yatırımlarla birlikte Universiad için yaptırdığımız 650 trilyonluk yatırımları, uluslararası standartlardaki spor merkezlerini görürsünüz.” şeklinde konuştu.
“AÇILIŞTA GÖZLERİM YAŞARDI”
Erdoğan, şöyle devam etti: “Perşembe akşamı Universiad’ın açılış törenlerinde modernize ederek Erzurum‘a kazandırdığımız o stadyumda benim inanın gözlerim doldu. Göğsüm kabardı. 58 ülkeden 3 bini aşkın genç sporcu bizim önümüzden, stadı hıncahınç dolduran seyircilerin önünden geçerek adeta bir dünay tablosu, bir kardeşlik tablosu sergilediler. Sadece Erzurum‘a, sadece Türkiye’ye değil canlı yayınla açılışı yayınlayan 80 ülkeye biz Erzurum‘u, Dadaş ruhunu, atabarını gösterdik. Sadece benim değil, eminim ki o coşkuya tanık olan herkesin gözleri buğulandı. Çok daha önemlisi; 80 yaşındaki amcamızla 10 yaşındaki çocuğumuz atın üzerinde cirit taşırken eminim ki bütün Türkiye’nin göğsü kabardı.”
“GURURLANMAK İÇİN AK PARTİLİ OLMAYA GEREK YOK”
Erdoğan, “5 kıtanın sporcuları orada atabarını seyrederken ben inanıyorum ki sadece Erzurum değil 74 milyon Türkiye vatandaşı bundan gururlandı. Bundan gururlanmak için AK Partili olmaya gerek yok; sağcı, solcu, sosyalist olamaya gerek yok. Orada bu milletin her bir ferdini gururlandıracak bir manzara yaşandı ve yaşanmaya devam ediyor. Hani güzel bir söz vardır. Beddua değil, dua olarak söylenen bir söz. ‘Kör olasın’ demiyor. ‘Kör olma da gör beni’ diyor. İşte birilerine verilecek ne büyük ceza öyle zannediyorum ki ‘görmek ama hissedememek’.” şeklinde konuştu.
“HİSSEDEMEZLER…”
Başbakan Erdoğan, “2002 öncesinde yollara düşmeyenler, Anadolu’nun Trakya’nın şehirlerini, köylerini görme tenezzülünde bulunmayanlar gayet tabiidir ki bugün yaşanan değişimi görmezler, göremezler. Bırakın 2002 öncesini, 2010 öncesinde genel başkan oluncaya kadar halkla, ülke ile ülkenin gerçekleri ile irtibatı olmayanlar Türkiye’nin nasıl bir değişim ve dönüşümün içinden geçtiğini hissedemezler.” diye konuştu. – DENİZLİ (Cihan Haber Ajansı)

0 yorum:

Yorum Gönder

Katılımlar

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites