30 Ocak 2011 Pazar

Vıı Asya Kış Oyunları’na Muhteşem Açılış

Kazakistan’ın başkenti Astana’da yapılan VII Asya Kış Oyunları’nın muhteşem açılış töreni nefes kesti. Açılış törenine Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Roza Otunbayeva, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve Asya Oyunları Olimpiyat temsilcileri katıldı. Astana Arena Stadı’nda yapılan açılış yaklaşık iki buçuk saat sürdü. 35 bin kişilik stadın tamamını olduran sporseverler tören boyunca desteklerini eksik etmediler. Muhteşem lazer şov eşliğinde Astanalılar, unutamayacakları bir gün yaşadı.
Astana Valisi İmangali Tasmaganbetov açılışta yaptığı konuşmada, Kazakistan’ın tarihinde önemli olaylara ev sahipliği yaptığını ve bu olayların hepsini Cumhurbaşkanı Nazarbayev’in engin vizyonuna borçlu olduklarını söyledi.
Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev da konuşmasında, VII Asya Kış Oyunları’na ev sahipliği yapmaktan duyduğu gururu dile getirdi ve Oyunların başladığını ilan etti.
07 şubat’a kadar sürecek Oyunlar Astana ve Almatı şehirlerinde yapılıyor. Binden fazla gazetecinin takip ettiği Oyunlara 27 ülkeden yaklaşık bin sporcu katılıyor – ASTANA (Cihan Haber Ajansı) 3 dakika önce..

0 yorum:

Yorum Gönder

Katılımlar

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites